Bitterkoekjes tiramisu

Rating: 0 sterren
0 stemmen

In deze bitterkoekjes tiramisu draait alles om amandelen. De bitterkoekjes, amandellikeur en amandelschaafsel zorgen hiervoor. Natuurlijk zit er ook mascarpone en koffie in deze heerlijke tiramisu. Met dit recept maak je ruim voldoende voor 4 personen. 

  • Zet 1 kopje espresso en laat deze afkoelen.
  • Splits de eieren. Doe de eiwitten en de eigelen in 2 verschillende kommen. 
  • Klop de eiwitten stijf, terwijl je steeds een beetje suiker toevoegt. Voeg in totaal 85 gram toe. 
  • Doe de andere 85 gram suiker bij de eigelen en klop dit kort door. Mix daarna de mascarpone erdoor. 
  • Meng vervolgens de opgeklopte eiwitten door de mascarpone.
  • Meng de amandellikeur door de koude koffie. Doe dit in een diep bord. 
  • Breek de bitterkoekjes door midden en doop deze in de koffie met amandellikeur. 
  • Bedek de bodem van een glas met een laag van de mascarponevulling. verdeel hier stukjes van de bitterkoekjes over. Herhaal dit tot alle vulling op is.
  • Verdeel met behulp van een theezeefje een dun laagje cacao over de tiramisu. Strooi daarna nog een beetje amandelschaafsel over de tiramisu.
  • Je kunt gelijk aanvallen, maar de tiramisu is nog lekkerder als deze een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

70 ml sterke koffie/espresso

3 eieren

170 gram suiker 

400 gram mascarpone

20 ml amandellikeur

250 gram bitterkoekjes

1/2 el cacaopoeder

amandelschaafsel ter decoratie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.