Brownies met chocolade chunks

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze brownies zijn heerlijk smeuïg, maar de chunks van 3 soorten chocolade geven de brownies ook knapperigheid. Het recept is super gemakkelijk te maken. Het is dus heel geschikt als je iets lekkers wil maken dat weinig tijd kost, of als je nog een beginnende bakker bent. Met dit recept maak je ongeveer 15 stuks.

  • Doe de suiker, vanillesuiker, 2 eieren, 2 eidooiers en het zout in een kom. Mix dit ongeveer 5 minuten goed door.
  • Zeef het cacaopoeder en de bloem, en meng dit door de eieren en suiker.
  • Smelt de roomboter en 150 gram van de pure chocolade samen in de magnetron op laag vermogen, of au bain-marie.
  • Voeg de gesmolten boter en chocolade toe aan het browniebeslag en mix dit goed door.
  • Vet je bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Ik gebruikte een brownievorm van 18 x 28 cm.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Snijd de 50 gram overgebleven pure chocolade, en de melk- en witte chocolade in stukken en verdeel deze over de brownie.
  • Bak de brownie in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius, voor 30 minuten.