Kaaskoekjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ondanks dat ik heel vaak zoete koekjes en gebak maak, houd ik ook heel erg van hartige hapjes. Deze kaasstrikken zijn super gemakkelijk om te maken. De kans is zelfs groot dat je de ingrediënten al in huis hebt. Met onderstaand recept maak je ongeveer 40 kaaskoekjes. 

  • Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat het ontdooien.
  • Heb jij bladerdeeg dat uit 1 grote plak bestaat? Maak hier dan 5 gelijke delen van.
  • Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Klop dit even los.
  • Voeg de kaas toe. Ik had geen geraspte kaas in huis en raspte zelf 100 gram van ons blok belegen 48+ kaas. Je kunt zelf kiezen welke kaas je gebruikt. Een 48+ kaas smelt beter en kleurt mooier dan een magere kaas.
  • Meng de kaas en de boter goed door elkaar.
  • Voeg kruiden naar smaak toe. Ik voeg geen zout toe omdat ik de smaak van de kaas zout genoeg vind.
  • Besmeer het eerste plakje bladerdeeg met 1/4 deel van het kaasmengsel. Smeer het goed uit naar de randjes. 
  • Leg het tweede plakje bladerdeeg er boven op en besmeer ook deze. Ga zo door tot je 5 laagjes bladerdeeg met daar tussen 4 laagjes van het kaasmengsel hebt. 
  • Leg dit voor 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer. 
  • Snijd het pakketje bladerdeegplakjes met een scherp mes in dunne plakjes. Ik maakte deze plakjes ongeveer 0,5 cm dik. 
  • Snijd ieder plakje in 3 stukjes.
  • Leg de kaaskoekjes om een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Let op!  Het bladerdeeg zal nog uitzetten in de oven. De koekjes zullen vooral langer worden over de lengte (van boven naar beneden) en niet perse breder. Let dus op dat je de koekjes niet te dicht bij elkaar legt met de bovenkanten. 
  • Bak de koekjes voor ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.