Bramenkwarktaart

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Voor deze taart gebruikte ik wilde bramen, gewoon van bramenstuiken uit de buurt. In veel buurten zijn er bramenstruiken te over. Kijk maar eens bij jou in de buurt. Met de bramen maakte ik deze bramenkwarktaart met oreo bodem. Je kunt voor dit recept zeker ook bramen uit de winkel gebruiken, maar wilde bramen zijn vaak geuriger en sterker van smaak. Deze taart is voldoende voor 12 personen. 

  • Was de bramen en doe de bramen, samen met het aanhangend vocht, in een ruime pan. 
  • Kook de bramen zodat het bramensap vrijkomt. Roer de bramen regelmatig door. 
  • Giet de bramen en het sap door een zeef zodat de pitjes uit de bramen achterblijven in het zeef. 
  • Druk al het vocht uit de bramen in de zeef.  Je houdt nu ongeveer 300 ml bramensap over. Zet dit apart.
  • Bekleedt de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier. 
  • Maak de oreo koekjes fijn in molentje van de staafmixer en smelt de roomboter. 
  • Meng de roomboter met de koekkruimels en bedek de bodem van de springvorm hiermee. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de springvorm in de koelkast. 
  • Week 4 blaadjes gelatine in ruim water. Meer weten over gelatine? Lees het hier.
  • Klopt de slagroom samen met de suiker stijf. Meng de volle kwark door de slagroom. 
  • Verwarm 100 ml van de bramensap. Haal de pan van het vuur als de sap kookt.
  • Haal de gelatine uit het water en knijp dit goed uit. Doe de gelatine door de bramensap heen. 
  • Laat de bramensap afkoelen tot kamertemperatuur. Je doet dit snel door pan in een laagje koud water te zetten. Blijf de sap regelmatig doorroeren. 
  • Klop de sap door de kwarkvulling. Giet de vulling vervolgens op de afgekoelde oreo bodem. Zet de taart terug in de koelkast.
  • Week 3,5 blaadje gelatine in water en verwarm de overige 200 ml bramensap samen met de suiker. 
  • Haal de sap van het vuur wanneer het kookt. Voeg de gelatine toe, met zo min mogelijk vocht.
  • Koel de sap af tot kamertemperatuur. 
  • Giet de bramensap voorzichtig op de kwarkvulling. Doe dit door de bramensap op een eetlepel te gieten die zich dicht tegen het oppervlak van de kwarkvulling bevindt zodat de sap zich gelijkmatig verdeeld over de taart.
  • Zorg ervoor dat de taart minimaal 3 uur heeft om op te stijven. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.