Boterkoek

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dit recept is voor alle boterkoekfans! Ben jij ook een liefhebber van zachte, rijke boterkoek? Ga dan snel aan de slag met dit simpele recept. Want een stukje verse boterkoek uit je eigen oven smaakt natuurlijk het allerlekkerst!

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. 
  • Mix de suiker door de roomboter, in een ruime kom. 
  • Voeg de bloem, 1 ei en het zout toe en mix deze er ook door. 
  • Vet een bakvorm in, en bekleed eventueel de bodem met bakpapier. 
  • Doe het boterkoek beslag in de bakvorm. 
  • Kluts 1 ei. Bestrijk het beslag met een laagje van het geklutste ei. 
  • Maak met een vork of een mesje een ruitpatroon op de bovenkant van de boterkoek. Gebruik eventueel een liniaal om de lijnen mooi strak te krijgen. 
  • Bak de boterkoek op 175 graden Celsius voor 35 minuten. 

Ingrediënten

300 gram bloem

270 gram roomboter

220 gram suiker

2 eieren

snufje zout

Boterkoek met appel

Citrus boterkoek