Ovenaardappeltjes (Italiaanse stijl)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Aardappeltjes uit de oven is een heerlijk bijgerecht, en deze Italiaanse versie is helemaal om je vingers bij af te likken. Ze zijn bruin en knapperig aan de buitenkant en fluffy zacht van binnen. Bovendien zijn ze ook gezonder dan gebakken aardappeltjes of frietjes omdat ze veel minder vet bevatten. Met onderstaand recept maak je genoeg voor 4 personen. 

  • Zet de aardappelen in een bak met water en boen de schil goed schoon. Verwijder eventuele pitjes of plekjes.
  • Snijd de aardappelen in partjes. 
  • Giet de olijfolie over de aardappelpartjes. 
  • Voeg de kruiden en het zout toe. Je kunt Italiaanse kruiden naar wens gebruiken. Ik gebruikte een combinatie van verse en gedroogde kruiden.
  • Let op! Gebruik je een mix van gedroogde Italiaanse kruiden? Kijk dan even of hier zout aan is toegevoegd. Als dit zo is hoef je zelf geen zout meer toe te voegen aan de aardappelpartjes.
  • Verspreid de partjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. 
  • Bak de partjes in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius voor ongeveer 45 minuten. Hussel ze na 20 minuten bakken om zodat ze gelijkmatig bruin worden.

Welke kruiden?

Hier wat inspiratie voor de kruiden die je zou kunnen gebruiken:

  • Tijm
  • Oregano/Marjolein
  • Basilicum
  • Rosemarijn
  • Bladpeterselie
  • Salie

En verder zou je ook nog toe kunnen voegen:

  • Knoflook/Knofloofpoeder
  • Uienpoeder
  • Peper
  • Paprikapoeder