Botercrème

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ik kies er dan ook voor om geen botercrème te maken enkel van boter en poedersuiker. Dat wordt de botercrème namelijk heel vast en vettig. In plaats daarvan gebruik ik banketbakkersroom en dit meng ik met suiker en roomboter. Dit is gewoon het lekkerst! Een nadeel van dit recept is, dat het vrij lastig is om een kleine hoeveelheid te maken omdat je eerst de banketbakkersroom maakt. Maar gelukkig kan je de botercrème prima invriezen! 

  • Als eerste maken we de banketbakkersroom. Als dit de eerste keer is dat je banketbakkersroom gaat maken, kijk dan ook even naar het orginele recept van banketbakkersroom voor wat extra tips en handigheidjes.
  • Doe 425 ml melk, 50 gram suiker en het merg van het halve vanillestokje samen in een pannetje en breng aan de kook.
  • Doe de overgebleven 50 gram suiker samen met de custardpoeder, de eidooiers en 50 ml melk in een kom en roer door.
  • Als de melk kookt giet een beetje warme melk in de kom met eieren en custardpoeder. Meng dit. Giet het vervolgens terug bij de overige melk in de pan.
  • Roer de banketbakkersroom goed door. Zet de pan terug op laag vuur.
  • Blijf goed doorroeren. Je zult merken dat de banketbakkersroom dik wordt.
  • Haal de pan van het vuur wanneer de room een dikte heeft tussen vla en pudding in. 
  • Voeg 115 gram suiker toe aan de warme banketbakkersroom. 
  • Mix dit door.
  • Koel de banketbakkersroom af. Dit gaat het snelste door te mixen, maar je kunt het ook gewoon laten afkoelen.
  • Wanneer de banketbakkersroom op kamertemperatuur is , kan je de boter er doorheen mixen. Zorg dat de boter helemaal zacht is. 
  • Mix de botercrème goed door. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger het wordt. 
  • Nu is je botercrème klaar om te gebruiken.