Speculaasbrokken
Speculaasbrokken maak je gemakkelijk zelf, daarvoor hoef je geen held in de keuken te zijn. Hieronder vind je het recept van mijn speculaasbrokken. Ze zijn heerlijk knapperig en bros. Er is zo veel lekkers te bakken rond de sinterklaastijd. Daarom is dit recept niet al te groot. Als je een flinke portie speculaasbrokken wil maken kan je dit recept ook prima verdubbelen.
- Voeg alle ingrediënten, behalve de amandelen samen in een kom.
- Mix deze ingrediënten tot een mooie bal deeg. Het kan zijn dat het met een elektrische mixer niet lukt om hier een goede bal deeg te krijgen. Dan is het nodig om het deeg met de hand te kneden zodat het deeg mooi samenhangend wordt.
- Leg het deeg voor minimaal een half uur te rusten in de koelkast. Het lekkerste is om het deeg een dag/avond van te voren te maken, en de hele nacht te laten rusten.
- Rol het deeg uit tot één mooie grote plak. Gebruik een klein beetje bloem als het deeg plakkerig is.
- Leg deze plak op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Verdeel de amandelen over het deeg.
- Bak het deeg voor 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.
- Laat de plak speculaas afkoelen en breek het in stukken.
Reactie plaatsen
Reacties