Halloween macarons

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat wordt het smullen met Halloween! Als je deze macarons gaat bakken in ieder geval. Macarons bakken kan best een uitdaging zijn, maar oefening baard kunst! Als je voor het eerst macarons maakt, zijn ze misschien iets minder strak, maar zeker niet minder lekker. De vulling bestaat uit een gemakkelijk te maken botercrème met een lichte citroen smaak. Heel veel plezier met het bakken en decoreren van deze Halloween macarons. Met dit recept maak je ongeveer 25 macarons.

  • Doe het amandelmeel en de poedersuiker in het molentje van de staafmixer of de keukenmachine. Maal het zo fijn mogelijk. Hoe fijner dit mengsel is, hoe beter!
  • Splits de eieren
  • Klop het eiwit op met de mixer en voeg gedurende het kloppen steeds een beetje van de suiker toe.
  • Zorg er voor dat het eiwitschuim goed stijf is. Als je de haken van de mixer omhoog haalt, ontstaat er een mooie piek waarvan alleen het topje ombuigt. De rest van de piek blijft recht overeind staan.
  • Zeef het mengsel van amandelmeel en poedersuiker, en spatel dit rustig door het eiwitschuim. 
  • Wil je meerder soorten macarons maken? Verdeel het mengsel dan over 2 of 3 bakjes. Voeg eventueel de gewenste kleurstoffen toe. 
  • Bekijk hoe de consistentie van je mengsel is wanneer je klaar bent met mengen. Hoe langer je mengt, hoe dunner het mengsel wordt. De perfecte macaron loopt een klein beetje uit wanneer je deze opspuit. 
  • Doe het beslag in een spuitzak.
  • Teken met een potlood cirkels van ongeveer 2,5 cm doorsnede op de achterkant van een vel bakpapier, of gebruik een macaron mat.
  • Spuit ongeveer 50 ronde doppen op het bakpapier.
  • Tik de bakplaat een paar keer stevig op het aanrechtblad. Hierdoor kunnen grote luchtbellen ontsnappen.
  • Laat de bakplaat met bakpapier ongeveer 1 uur staan, om het oppervlak van de macarons te laten drogen.
  • Bak de macarons vervolgens 15 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden Celsius. 
  • Laat de macarons op de bakplaat afkoelen.
  • Maak duo's van de macarons die precies even groot zijn. Deze vormen samen een koekje. 
  • Decoreer de koekjes met de stift met eetbare inkt en eventueel de decoratie oogjes.
  • Maak de botercrème vulling door roomboter op kamertemperatuur goed los en luchtig te kloppen. 
  • Voeg vervolgens de poedersuiker en de citroensap toen. Meng dit tot een mooie gladde botercrème. 
  • Doe de botercrème in een spuitzak en vul de macarons.