Kaneelijs

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Kan jij, zonder ijsmachine, een heerlijke bak schepijs maken? Jazeker kan dat. Je hebt voor dit kaneelijs maar drie ingrediënten nodig. En het smaakt heerlijk, en het is niet te onderscheiden van ijs van Hertog of van je lokale Italiaanse ijswinkeltje. Snel aan de slag dus. 

  • Klop de slagroom (zonder suiker erbij) helemaal stijf.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe en mix dit door elkaar. 
  • Voeg de kaneel toe en mix dit er ook door heen. 
  • Zet dit in de vriezer om er een heerlijke bak kaneel schepijs van te maken. Ik gebruikte een kleine cakevorm om het ijs in te doen. 
  • Je kunt het ijs na ongeveer 5 uur in de vriezer gebruiken. 

Bakken met Nadine topcombi!

Weet je waarmee je dit ijs nou perfect kunt combineren? Appel-rabarber crumble Serveer de crumble lauw-warm, met een bolletje kaneelijs er naast. Dan heb je niet alleen een heerlijk bolletje zelfgemaakt ijs, maar een heel dessert. Genieten maar!