Brownie met sinaasappel

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Sinaasappel en chocolade zijn een gouden combinatie! Dus waarom geen sinaasappel brownie maken? Deze brownie is super zacht en smeuïg, en heeft de frisse smaak van sinaasappel. Boven op de brownie zit een extra laagje knapperige chocolade. Met dit recept maak je ongeveer 15 stuks.

  • Doe de suiker, vanillesuiker, 2 eieren, 2 eidooiers en het zout in een kom. Mix dit ongeveer 5 minuten goed door.
  • Zeef het cacaopoeder en de bloem, en meng dit door de eieren en suiker.
  • Smelt de roomboter en 100 gram van de pure chocolade samen in de magnetron op laag vermogen, of au bain-marie.
  • Rasp de schil van één van de 2 sinaasappelen en pers vervolgens het sap uit beide sinaasappelen. Je hebt dan ongeveer 140-150 ml sinaasappelsap.
  • Voeg de gesmolten boter en chocolade, en de sinaasappelsap en sinaasappelrasp, toe aan het browniebeslag en mix dit goed door.
  • Ik koos ervoor om ook een paar druppels sinaasappelaroma toe te voegen. Dit is geen must, maar geeft een net iets sterkere sinaasappelgeur aan de brownie.
  • Vet je bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Ik gebruikte een brownievorm van 18 x 28 cm.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Bak de brownie in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius, voor 30 minuten. 
  • Haal de brownie uit de oven en laat deze afkoelen. 
  • Smelt de overgebleven 100 gram chocolade. Hiervan gaan we een lekker knapperig chocoladelaagje maken voor op de bovenkant van de brownie.
  • Dit chocolade laagje wordt het mooiste als je de chocolade tempereert. 
  • Verdeel de chocolade over de bovenkant van de brownie en zorg dat overal een dun laagje chocolade zit.
  • Je kunt je brownie nog decoreren. Ik deed dit met gesuikerde gekonfijte sinaasappelschil.
  • Laat de chocolade hard worden, en aansnijden maar!