Kersttulband

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze tulband heeft een echte kerst feel. Dat komt door de abrikozen, de cranberries en de pure chocolade in de vulling. Ik gebruiken een kleinere tulbandvorm met inhoud van 1,3L. Je kunt het recept zelf  vergroten. Vermenigvuldig de ingrediënten bijvoorbeeld met 1,54 voor een tulbandvorm van 2 L.

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. 
  • Vet de tulbandvorm in en bestuif deze vervolgens met een beetje bloem.
  • Meng de roomboter met de witte basterdsuiker. 
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen. 
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, het amandelmeel en de citroensap toe. Roer niet langer dan nodig. 
  • Doe een paar eetlepels beslag zonder vulling in tulbandvorm.
  • Snijd de pure chocolade en de abrikozen in kleine stukjes.
  • Voeg vervolgens het zout, de kaneel en de vulling toe.
  • Voeg het overige beslag, met de vulling, toe aan de tulbandvorm.
  • Bak de tulband voor 60 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius.
  • Bestrooi de afgekoelde tulband eventueel met poedersuiker voor een extra kerstig effect. 

Ingrediënten

Beslag

175 gram roomboter 

175 gram witte basterdsuiker

4 eieren 

175 gram zelfrijzend bakmeel

35 gram amandelmeel

2 el citroensap

snufje zout

1 tl kaneel 

 

Vulling

50 gram pure chocolade

40 gram gedroogde abrikozen

40 gram gedroogde cranberries