Pompoensoep

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Pompoensoep is echt iets dat past bij de herfst en de winter, vind ik. Dat komt natuurlijk ook omdat de pompoen een seizoensgroente is. Er zijn verschillende soorten pompoenen. Veel verkochte pompoenen zijn: de flespompoen, de muskaatpompoen en de red kuri. Deze kan je allemaal gebruiken om pompoensoep te maken. Ook kan je schoongemaakte en voorgesneden pompoen kopen, en zelfs diepvries werkt prima. Met onderstaand recept maak je pompoensoep voor 3- 4 personen, als hoofdmaaltijd. 

  • Zet een pan op het vuur met een halve liter water en 1 groentebouillonblokje. Breng dit aan de kook.
  • Maak de pompoen schoon. Verwijder de schil en het zaad. 
  • Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. 
  • Voeg deze toe aan de bouillon.
  • Maak ook de ui, de knoflook en de winterpenen schoon en snijd deze grof.
  • Voeg de overige groenten toe aan de bouillon met pompoen. 
  • Zorg er voor dat de soep goed kookt, en laat het voor ongeveer 30 min doorkoken. Roer af en toe door.
  • Voeg na een half uur de melk en de sambal toe.
  • Als de groenten zacht geworden zijn kan je de soep pureren. Zet de staafmixer in de pan en pureer de soep goed, zodat er hij helemaal glad is en er bijvoorbeeld geen stukken knoflook heel blijven. 
  • Voeg de tijm en de peper toe en roer de soep door. 
  • Serveer de soep met een beetje extra tijm en eventueel een scheutje extra vergine olijfolie of room.