Mini apfelstrudel met slagroom
Bij apfelstrudel denk ik direct aan vakantie. Voor sommigen zal dit misschien een wintersport vakantie zijn. Ik denk vooral aan de zomer: een berghut, een grote groene Alpenweide en een stralende zon. En daar dan geniet van een stuk apfelstrudel natuurlijk. Maar voor deze apfelstrudel hoef je helemaal niet naar Oostenrijk! Deze mini apfelstrudels zijn perfect voor één persoon, dus geen gedoe met snijden zoals bij een grote apfelstrudel. Met dit recept maak je 8 mini apfelstrudels met slagroom.
- Verwijder de schil en klokhuizen van de 3 appels. Snijd de appels in kleine blokjes.
- Was de rozijnen, en voeg deze toe aan de appel. Voeg ook de citroensap, 20 gram suiker en de kaneel toe. Meng dit goed door.
- Smelt 55 gram boter.
- Vouw het filodeeg uit en pak één velletje. Zorg dat deze ongeveer 25 x 25 cm is. Iets groter of kleiner kan ook, dat is niet erg.
- Bestrijk het vel met de gesmolten roomboter.
- Leg ongeveer 3 el vulling op het filodeeg. Laat het vocht zo veel mogelijk achter in de schaal en schep de appel en de rozijnen Leg dit in het midden aan het uiteinde van het vel.
- Vouw het vel filodeeg met daarop de appel naar boven.
- Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol de hele apfelstrudel op.
- Herhaal dit 8 keer. Leg de mini apfelstrudels om een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Snijd met een scherp mes kleine openingen in de bovenkant. Bestrijk de bovenkant van de apfelstrudel met de overgebleven boter en strooi hier een klein beetje kristalsuiker overheen (ong. 20 gram).
- Bak de mini apfelstrudels in een voorverwarmde oven van 190 graden Celsius voor 20 minuten.
- Doe de slagroom en 20 gram suiker in een kom en klop deze ondertussen op.
- Eet de mini apfelstrudel het liefs lauw warm met een heerlijke dot slagroom!
- Wil je ook vanillesaus eten bij je mini apfelstrudel? Natuurlijk kan dat! Hier vind je het recept.
Reactie plaatsen
Reacties