Jan Hagel

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze zelfgebakken Jan Hagel koekjes zijn heerlijk, en ze kunnen altijd. Bij de koffie of de thee, of je snoept ze gewoon tussendoor uit de koektrommel. En dan te bedenken dat ze helemaal niet moeilijk zijn om te maken! Ook zijn ze erg leuk als klein presentje, bijvoorbeeld om mee te nemen als je bij iemand op bezoek gaat. 

  • Mix de boter en de suiker tot één geheel.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, zout, kaneel en een half geklutst ei toe, en kneed tot een stevig deeg.
  • Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak er één grote rechthoek van. 
  • Bestrijk het deeg met de andere helft van het geklutste ei. 
  • Verdeel de amandelen en de parelsuiker over het deeg. 
  • Bak voor ongeveer 20 minuten op 180 graden Celsius. 
  • Snijd de koek direct als deze uit de oven. Ik sneed er 18 koekjes uit van 4x8 cm. 
  • Laat de koekjes afkoelen.