Sinaasappel amandelcake

Deze cake is net iets spannender dan een gewone cake. Hij heeft een lekkere sinaasappel smaak en een romige vulling. Het amandelmeel zorgt voor een super zachte structuur van de cake. deze cake is voldoende voor 8-10 personen.

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Meng de zachte roomboter met 150 gram suiker. 
  • Voeg de rasp van 1 sinaasappel toe. 
  • Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei dus pas toe als het vorige is opgenomen. 
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, het amandelmeel en de sap van 1 perssinaasappel toe.
  • Doe het beslag in een springvorm van ongeveer 22 cm doorsnede. Zorg dat deze is ingevet, en bekleed eventueel de bodem met een velletje bakpapier. 
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven van 165 graden voor 50 minuten. 
  • Meng ondertussen het sap van de 2 overgebleven perssinaasappelen met 70 gram suiker.
  • Doe dit in een pannetje en laat dit voor 10 minuten rustig koken. Laat de siroop vervolgens afkoelen. 
  • Klop de slagroom op en voeg tijdens het kloppen 2 el van de sinaasappelsiroop en de klopfix toe.
  • Laat de cake afkoelen. Snijd deze door en bestrijk de bovenkant en binnenkant met een dun laagje sinaasappelsiroop. 
  • Vul de taart met een dun laagje slagroom en verdeel de rest van de slagroom over de bovenkant van de cake.