Eiersalade

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Super lekker en super simpel. Zelf je eiersalade maken. Het smaakt lekker op een simpele boterham. Het is ook erg leuk om op een verjaardag je eigen salades te presenteren. Serveer toastjes met deze eiersalade en bijvoorbeeld met tonijnsalade. Hieronder vind je ook nog verschillende variaties. Zo maak je iedere keer een andere lekkere eiersalade.

  • Kook de eieren tot ze hard zijn. Ik voegde de eieren toe aan kokend water en kookte ze voor 7-8 minuten. 
  • Laat de eieren schrikken door ze met koud water te overgieten. Laat de eieren even staan.
  • Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Dit kan je ook doen met een eiersnijder.
  • Meng de stukjes ei met de overige ingrediëten.

Variaties

1. Vervang de peterselie door bieslook. Bieslook heeft een iets scherpere smaak en geeft een hint naar ui en knofloof. 

2. Voeg stukjes gebakken bacon toe. Zo maak je er een bacon-eiersalade van. Ik zou ongeveer 5 plakjes bacon gebruiken. 

3. Voeg in plaats van een snufje kerrie een hele theelepel toe. Hierdoor verander je de eiersalade een in kerrie-eiersalade.