Appel-kaneel cakejes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Kaneel vind ik echt heerlijk! De combi appel en kaneel is trouwens bij veel mensen favoriet. Deze kleine cakejes vallen dus vast en zeker in de smaak. Ze zijn ook nog eens gemakkelijk om uit te delen. En een tip.. ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn! Met dit recept maak je 12 appel-kaneel cakejes.

  • Doe de zachte roomboter in een kom, klop de boter zalvig.
  • Voeg de kristalsuiker en basterdsuiker toe en klop dit door de boter.
  • Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig door het beslag is opgenomen.
  • Het kan zijn dat het beslag iets lijkt te schiften, wanneer je het laatste ei toevoegt, dit is normaal.
  • Meng de schenkstroop en de kaneel door het beslag heen.
  • Mix het zelfrijzend bak meel door het beslag.  
  • Maak de appels schoon en snijd deze in kleine stukjes. 
  • Spatel de appel door het beslag.  
  • Schep het beslag in een cupcake tray met 12 papieren cakevormpjes.
  • Bak de cake op 170 graden Celsius in een voorverwarmde oven.
  • Na ongeveer 20 minuten zijn je appel-kaneel cakejes klaar. Check de garing nog even door met een prikkertje in het midden van de cake te prikken. Als er geen vochtig beslag meer aan de prikker zit, is je cake gaar!