Quiche Lorraine

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Een Franse quiche, de quiche Lorraine, is een heerlijk gerecht. De zoutere kaas en spekjes smaken lekker in combinatie met een frisse salade. Hij is ook super geschikt voor een verjaardag of high tea. Je kunt de puntjes quiche namelijk zo uit de hand opsnoepen. Je snijdt van onderstaand recept tussen de 14-16 puntjes, die je als hapjes kan serveren. Als hoofdgerecht eet je hier met 3-4 personen van. 

Deeg

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar.
  • Kneed het deeg door. Bijvoorbeeld eerst met de mixer en daarna kort met de hand. Zorg dat het een mooie bol wordt. 
  • Is je deeg plakkerig? Zet het 15 minuten in de koelkast. Dan krijgt het deeg de tijd om te rusten en kan de boter weer vast worden. Je kunt later altijd nog extra bloem toevoegen. 
  • Zet het deeg sowieso weg in de koelkast wanneer je met de vulling aan de slag gaat. 

Vulling

  • Bak de uien en de spekjes in een koekenpan zonder olie. Zorg ervoor dat de uien glazig worden.
  • Kluts de eieren en meng deze met de slagroom en de peper.
  • Vet de vorm in. Ik gebruikte een aardenwerken quichevorm van 27 cm doorsnede, maar je kunt ook een springvorm gebruiken.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm hiermee.
  • Beleg de bodem met de uien en de spekjes. Leg de kaas hier over. 
  • Overgiet de vulling met het eiermengsel. 
  • Bak de quiche in een voorverwarmde over voor 30 minuten. Start op 200 graden Celsius en schakel na 20 minuten de oven 40 graden terug naar 160 graden Celsius.