Appelcakejes met kruimel topping

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dit cakeje is heerlijk zacht. En naast de stukjes appel in het cakeje, zit er een knapperige kruimel topping boven op. Dat is een super lekkere combinatie. Met dit recept maak je 12 cakejes.

  • Maak eerst de kruimeltopping. Doe dit door alle ingrediënten voor de topping samen te voegen en goed door elkaar te kneden.
  • Als dit deeg niet meer bestaat uit losse bloem, maar allemaal deegkruim is geworden is het klaar. Zet dit even weg in de koekkast. We kunnen nu de muffins gaan maken.
  • Schil de 2 appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Mix de roomboter tot deze zacht en zalvig is. Je zult zien dat de roomboter iets witter van kleur wordt. 
  • Voeg de bruine suiker, de kristalsuiker en de vanillesuiker toe aan de boter en mix dit goed door. 
  • Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het 2de dus pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. 
  • Mix vervolgens de bloem, het bakpoeder en het zout door het beslag. 
  • Verdun je beslag nu door de melk toe te voegen. 
  • Roer de stukjes appel door het beslag. 
  • Vul een cupcake tray met 12 papieren cupcakevormpjes. Verdeel het beslag over deze 12 vormpjes. 
  • Verdeel de kruimeltopping over de cakejes. Je mag de muffins best ruim beleggen met kruim.
  • Bak de appelcakejes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius.