Havermoutcakejes met bramenjam

Rating: 0 sterren
0 stemmen

 cakejes zijn gevuld met lekkere bramenjam. Deze kan je zelf maken als je dat wil.

  • Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. 
  • Klop de roomboter luchtig en voeg de suiker en de vanillesuiker toe.
  • Meng de suiker door de boter en voeg één voor één de eieren toe. 
  • Voeg het tweede ei pas toe als eerste is opgenomen. 
  • Spatel rustig het zelfrijzend bakmeel en de havermout door het beslag heen.
  • Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes.
  • Laat in het midden van het beslag in ieder cakeje en theelepel bramenjam vallen. Doordat het cakeje rijst in de over komt deze jam vanzelf in het cakeje terecht.
  • Bak de cupcakejes in een voorverwarmde oven, voor 25 minuten op 170 graden Celcius.

Ingrediënten

75 gram roomboter

75 gram suiker

1 el vanillesuiker

2 eieren

50 gram zelfrijzend bakmeel

60 gram havermout

bramenjam (zelf jam maken)