Havermoutcakejes met bramenjam
cakejes zijn gevuld met lekkere bramenjam. Deze kan je zelf maken als je dat wil.
- Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is.
- Klop de roomboter luchtig en voeg de suiker en de vanillesuiker toe.
- Meng de suiker door de boter en voeg één voor één de eieren toe.
- Voeg het tweede ei pas toe als eerste is opgenomen.
- Spatel rustig het zelfrijzend bakmeel en de havermout door het beslag heen.
- Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes.
- Laat in het midden van het beslag in ieder cakeje en theelepel bramenjam vallen. Doordat het cakeje rijst in de over komt deze jam vanzelf in het cakeje terecht.
- Bak de cupcakejes in een voorverwarmde oven, voor 25 minuten op 170 graden Celcius.
![](https://primary.jwwb.nl/public/o/k/j/temp-ghyecqmyiyvmiatdgdca/7r7uxk/20230919_161632_edited.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1080%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=297&height=167)
Ingrediënten
75 gram roomboter
75 gram suiker
1 el vanillesuiker
2 eieren
50 gram zelfrijzend bakmeel
60 gram havermout
bramenjam (zelf jam maken)