Koffieboon koekjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

c koffiesmaak. Cacao versterkt deze smaak en geeft de koekjes de mooie donkere kleur. Met dit recept maak je ongeveer 24 koekjes. 

  • Snijd de koude roomboter in blokjes. 
  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom. 
  • Snijd de boter fijn met behulp van 2 messen. Zo blijft het deeg koel. 
  • Wanneer de boter fijn is kneed je het deeg door. Dit kan met de hand of met de deeghaken van een mixer. 
  • Wanneer het deeg één geheel is geworden laat je het voor 30 minuten rusten in de koelkast. 
  • Na het rusten verdeel je het deeg in 20 gelijke delen. Ieder koekje weeg ongeveer 15 gram. 
  • Rol het deeg in rond balletjes. Maak deze iets ovaal zodat ze de vorm van een koffieboon krijgen. 
  • Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. 
  • Snijd met een mesje een inkeping in de bovenkant van het bolletje deeg. Hierdoor krijgt het koekje de koffieboon-look!
  • Bak de koekjes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.