Koffieboon koekjes
c koffiesmaak. Cacao versterkt deze smaak en geeft de koekjes de mooie donkere kleur. Met dit recept maak je ongeveer 24 koekjes.
- Snijd de koude roomboter in blokjes.
- Voeg alle ingrediënten samen in een kom.
- Snijd de boter fijn met behulp van 2 messen. Zo blijft het deeg koel.
- Wanneer de boter fijn is kneed je het deeg door. Dit kan met de hand of met de deeghaken van een mixer.
- Wanneer het deeg één geheel is geworden laat je het voor 30 minuten rusten in de koelkast.
- Na het rusten verdeel je het deeg in 20 gelijke delen. Ieder koekje weeg ongeveer 15 gram.
- Rol het deeg in rond balletjes. Maak deze iets ovaal zodat ze de vorm van een koffieboon krijgen.
- Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Snijd met een mesje een inkeping in de bovenkant van het bolletje deeg. Hierdoor krijgt het koekje de koffieboon-look!
- Bak de koekjes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.
Reactie plaatsen
Reacties