Amarena kersen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Amarena kersen kan je voor veel dingen gebruiken. Door het ijs, over een toetje, als vulling van een taart, bijvoorbeeld een schwartzwälder kirschtorte. Deze lekkere Italiaanse kersen kan je prima zelf maken. Als je ze in de winkel moet kopen zijn ze namelijk best duur. Je moet alleen wel geduld hebben, want de kersen moet je een paar maanden in hun pot laten staan voordat ze goed zijn. Ik gebruikte ook amartto likeur, maar deze kan je weglaten als je dit wenst. Met onderstaand recept maak je ongeveer 3 potjes met Amarena kersen. 

  • Was de kersen. Verwijder de steeltjes en de pitten. Ontpitten kan met een kersenontpitter of door de kersen met een mesje door te snijden. 
  • Doe de kersen in een ruime pan. Zet deze aan om middelmatig vuur.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en roer het geheel regelmatig door.
  • Je hoeft geen vocht toe te voegen. Door het verwarmen zal er vanzelf vocht uit de kersen komen. Dit wordt een mooie siroop. 
  • Laat het geheel ongeveer 5 minuten koken.
  • Zet schone potjes klaar om de kersen en de siroop in te doen. 
  • Doe de amarene kersen en de siroop in de potjes. Zorg er voor dat de kersen en de siroop zo warm mogelijk zijn.