Citrus boterkoek
Boterkoek is een heerlijke zachte koek, in dit geval met de smaak van citroen en limoen. Dit recept is door de citrusvruchten een stuk frisser van smaak. Dit maakt dat ook mensen die van de originele zoete en rijke boterkoek geen grote fans zijn deze boterkoek vaak erg lekker vinden!
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
- Mix de suiker door de roomboter, in een ruime kom.
- Voeg de bloem, 1 ei en het zout toe en mix deze er ook door.
- Rasp de citroen en de limoen. Doe de rasp bij het deeg, samen met de sap van de limoen en een halve citroen.
- Vet een bakvorm in, en bekleed de bodem met bakpapier. Ik koos voor een ronde vorm van 20 cm. bedankt je dat de boter kan gaan lekker als je een springvorm gebruikt. Kies dus bij voorkeur een vorm met een vaste bodem, zoals een ovenschaal of taartvorm.
- Doe het boterkoek beslag in de bakvorm.
- Kluts 1 ei. Bestrijk het beslag met een laagje van het geklutste ei.
- Maak met een vork of een mesje eventueel een ruitpatroon op de bovenkant van de boterkoek.
- Bak de boterkoek op 175 graden Celsius voor 35 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties