Aardbeientaart

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze taart is lekker zacht, zoet en luchtig. Het is een taart die bij iedereen in de smaak zal vallen. Voor deze taart wil je natuurlijk verse aardbeien gebruiken, en het liefst lekkere zoete. Ik zou hem dus zeker maken wanneer de aardbeien het beste zijn. Dat is in juni en juli, de aardbei is echt zomerfruit. Met onderstaand recept maak je aardbeientaart voor 8 personen. 

Biscuit bakken

  • Als eerste gaan we de biscuitbodem bakken. Dit zou je ook één of twee dagen voor je de taart gaat serveren kunnen doen. Bak je voor het eerst een biscuit? Kijk dat voor tips en trucks even op de basisrecept biscuitbodem pagina.
  • Klop de eieren en de suiker in een hittebestendige kom au bain-marie op.
  • Als het mengsel goed luchtig is haal je de kom van de pan af en klop je het mengsel koud. 
  • Spatel vervolgens de gezeefde bloem en Maïzena door het ei heen. 
  • Giet het biscuitbeslag in een springvorm van ongeveer 24 cm.
  • Zorg er voor dat de springvorm goed ingevet is, en dat de bodem eventueel bekleed is met een stukje bakpapier. 
  • Bak het biscuit in een voorverwarmde oven voor 25 minuten op 180 graden Celsius.

Banketbakkersroom en slagroom

  • De banketbakkersroom vormt de vulling van deze aardbeientaart. Maak je voor het eerst banketbakkersroom? Bekijk dan het uitgebreide recept van de banketbakkersroom.
  • Doe 425 volle melk in een pannetje en zet dit op samen met de suiker en het merg van het halve vanillestokje. 
  • Doe de overgebleven 50 ml melk en de 50 gram suiker, samen met het custardpoeder en de eidooiers in een apart kommetje.
  • Giet een klein beetje van de kokende melk in het kommetje om familie te maken. 
  • Giet vervolgens alles terug in de pan. Het mengsel zal vrijwel direct dik worden.
  • De banketbakkersroom is nu klaar. Laat het afkoelen voor je het gebruikt in de taart. 
  • Slagroom klopt het beste als deze zo koud mogelijk is. 
  • Doe de suiker in een (koude) kom en giet de slagroom hierover.
  • Klop de slagroom op en voeg de klopfix toe als de slagroom bijna stijf is geklopt.

Trempeersiroop

  • Doe de suiker en het water samen in een kleine pan. 
  • Verwarm dit en roer het net zo lang door tot de suiker volledig is opgelost. 

Taart opbouwen

  • Snijd de biscuitbodem zo recht mogelijk door.
  • Besprenkel de bovenste helft met de trempeersiroop. Het kan zijn dat je niet alle siroop nodig hebt. Zorg dat het gehele oppervlak besprenkeld is met een dunne laag van de siroop.
  • Snijd de aardbeien. Ik sneed de aardbeien voor de vulling de taart ongeveer 1 x 4 cm. Dit was ongeveer 400 gram. De andere 100 gram aardbeien sneed ik in kleine stukje voor de bovenkant van de taart. Ik bewaarde 1 mooie aardbei voor middenop.
  • Doe de slagroom en de banketbakkersroom beide in een spuitzak.
  • Spuit om de onderste plak biscuit een rand van slagroom. 
  • Vul de het midden met de banketbakkersroom.
  • Duw de aarbeien in de banketbakkersroom. 
  • Leg de bovenste plak biscuit op de vulling. 
  • Bestrijk de bovenkant en de buitenkant van de taart met een strakke laag slagroom.
  • Maak met het amandelschaafsel een rand om de taart.
  • Decoreer de bovenkant van de taart met de overgebleven slagroom en aarbeien.