Aardbeien cakerol

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ik kan echt niemand bedenken die deze taart niet lekker vind, dit is altijd een succes. Naast aardbeien zit er in deze cakerol een heerlijke mascarpone room. Het is een schattig klein taartje voor 8 personen. 

  • De basis van de cakerol is een biscuit. Hier vind je alle tips voor het maken van een biscuit. 
  • Doe de suiker en de eieren in een kom. Klop dit mengsel zo luchtig mogelijk. 
  • Zeef de bloem en de Maïzena, en schep dit rustig door de luchtige eieren. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Verdeel het beslag over het bakpapier. Maak een rechthoek van ongeveer 26 cm x 32 cm.
  • Bak dit voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius. 
  • Verwijder het bakpapier en rol de gebakken plak biscuitdeeg in een schone theedoek. Doordat het biscuitdeeg afkoelt in de opgerolde vorm zal deze straks minder snel breken bij het oprollen. 
  • Ondertussen kan je de vulling maken. Klop de slagroom op, samen met de suiker. 
  • Klop de mascarpone kort los en meng dit vervolgens door de slagroom. Je mascarpone room is klaar.
  • Maak de aardbeien schoon en snij deze in dunne plakjes. Laat 3 aardbeien over ter decoratie.
  • Rol het afgekoelde biscuitdeeg uit de theedoek. 
  • Verdeel de jam over de gehele binnenkant. 
  • Verdeel 2/3 van de mascarponeroom over de jam. Laat het uiteinde van het biscuitdeeg vrij, want met het oprollen zal de vulling hier vanzelf ook terecht komen. 
  • Verdeel de plakjes aardbei over de mascarponeroom. 
  • Rol de taart nu op.
  • Snij een stukje van de voor- en achterkant van de taart. 
  • Doe de overgebleven mascarponeroom in een spuitzak en decoreer de bovenkant van de rol. Verdeel de overgebleven aardbeien hierover.