Chocoladefudge met KitKat

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Een klassieke fudge maken kost best wat moeite en precisie. Deze chocoladefudge met KitKat is super gemakkelijk te maken. Je hebt weinig ingrediënten nodig en het kost je ook weinig tijd. Ideaal als je snel nog iets lekkers wil maken als bezoek komt. Deze fudge is namelijk heerlijk bij een goede kop koffie. (En bij een grote kop thee is hij ook om van te smullen hoor!) Met onderstaand recept maak je ongeveer 30 stuks. 

  • Doe alle chocolade in een kom en smelt dit. Dit kan au bain-marie of in de magnetron. 
  • Voeg de gecondenseerde melk toe aan de chocolade. Voeg ook het zout toe. Doordat de gecondenseerde melk de chocolade afkoelt zal deze dikker worden.
  • Giet het mengsel na het mengen direct in een vorm bekleed met bakpapier. Ik gebruikte een brownievorm van 18 x 28 cm.
  • Breek de KitKat in kleine stukjes en duw deze stukjes in de fudge. 
  • Zet de fudge in de koelkast. Laat deze staan tot de fudge helemaal stevig is geworden. Dit duurt ongeveer 2 uur. 
  • Haal de fudge uit de vorm en snijd deze in stukje. Ik maakte 30 stukjes van ongeveer 4 x 4 cm.