Spritsen met chocolade

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Spritsen zijn lekker brosse roomboterkoekjes. Je maakt ze van een spuitbeslag. Dat de koekjes zijn opgespoten met een kartelvormig spuitmondje kan je terugzien aan de sierlijke vormen op het koekjes. Met een laagje chocolade maak je de koekjes extra rijk en feestelijk. Met dit recept maak je ongeveer 16 spritsen. 

  • Zorg er voor dat de boter op kamertemperatuur is. Klop de boter los in een ruime kom. 
  • Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en mix dit door de boter.
  • Mix het ei door de boter.
  • Zeef de patentbloem en voeg deze samen met het zout toe.
  • Klop dit tot een mooi beslag.
  • Doe het beslag in een grote spuitzak met een groot gekarteld spuitmondje.
  • Spuit 2 banen van het beslag op bakpapier. Ik maakte mijn banen 3 cm breed. 
  • Spuit de banen in een s-vorm, zodat je het kenmerkende patroon van spritsen kunt herkennen. 
  • Bak de spritsen voor 20 minuten op 170 graden Celsius, in een voorverwarmde oven. 
  • Snijd de stroken spritsen in het gewenste formaat koekjes. Doe dit direct wanneer je de bakplaat uit de oven haalt. 
  • Laat de koekjes afkoelen.
  • Smelt de chocolade en tempereer deze. Ik koos voor een mix tussen pure en melk chocolade.
  • Dip de koekjes in de chocolade.
  • Leg de koekjes op een vel bakpapier en laat de chocolade stollen.