Pizzadeeg
Pizzabodem is een vorm van witbrood, met wat minder gist. Het deeg hoeft namelijk minder te rijzen dan een normaal witbrood. Dit pizzadeeg zorgt voor een dunne, Italiaanse pizzabodem. Eigenlijk moet je op een zelfgemaakte pizzabodem geen potje pizzasaus smeren, vind je wel? Deze tomatensaus is heerlijk op je zelfgemaakte pizza. Met een pizzabodem en saus hoef je allen nog maar kaas toe te voegen, en je hebt je eigen pizza Margarita. Heerlijk, maar ik ga nog liever voor een goed belegde pizza met allerlei groenten. Met dit recept maak je pizzadeeg voor 4 personen.
- Doe de bloem samen met het zout in een kom.
- Zorg ervoor dat het water handwarm is, dit is gunstig voor de werking van de gist.
- Meng de gist en de suiker in het water. Laat dit even staan, zodat de gist kan gaan werken.
- Doe de olijfolie en het water met de gist bij de bloem.
- Kneed de ingrediënten tot het één mooie bal deeg is geworden.
- Kneed het deeg vervolgens nog minimaal 15 minuten goed door. Zo wordt het deeg elastisch en kan het tijdens het rijzen de lucht goed vasthouden.
- Doe een klein scheutje olijfolie in je kom en leg de bol deeg hierin.
- Zet de kom op een warme plek, afgedekt met een vochtige theedoek.
- Laat het deeg hier 1 uur rijzen.
- Na een uur zal het volume van het deeg zich ongeveer verdubbeld hebben.
- Verdeel het deeg over de bakplaat waar je de pizza op gaat bakken, en in de vorm die je de pizza wil geven.
- Verwarm de oven tot 40 graden en zet deze weer uit. Laat het deeg hier nog minimaal 20 minuten in rijzen.
- Intussen kan je je saus maken en de vulling voorbereiden.
- Beleg je pizza en verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
- Bak je pizza's voor 20-25 minuten op 210 graden Celsius.
Easy pizza bodem
Wil je wel zelf pizza maken maar heb je geen tijd om je eigen deegje te laten rijzen? Denk dan eens aan een easy pizza, een pizzabodem op basis van wraps. Bijvoorbeeld easy pizza parmaham & broccoli of easy pizza salami & artisjokharten.
Reactie plaatsen
Reacties