Bokkenpootjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Een pak bokkenpootjes is hier in huis altijd zo leeg. Je hoeft maar weg te kijken en de koekjestrommel is leeg. En dan te bedenken dat deze zelfgemaakte bokkenpootjes echt nog een stuk lekker smaken dan die uit de supermarkt. Ik heb de bokkenpootjes net een formaatje groter gemaakt dan de supermarkt editie. Ik heb er een lekkere simpele crèmevulling bij gemaakt maar in plaats van deze crème kan je ook botercrème gebruiken. Met onderstaand recept maak je 12 stuks. 

Koekjes maken

  • Klop de eiwitten op en voeg tijdens het kloppen steeds een beetje van de suiker toe.
  • Als de eiwitten helemaal stijf geklopt zijn, kan het amandelmeel toegevoegd worden.
  • Vouw dit rustig door het eiwit om zo min mogelijk luchtigheid te verliezen.
  • Doe het beslag in een spuitzak.
  • Spuit in gewenst grote en dikte koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 2 van deze koekjes vormen straks samen 1 bokkenpootje. Ik maakte de bokkenpootjes 8 cm lang en 3 cm breed.
  • Bak de koekjes op 160 graden Celsius in een voorverwarmde oven voor 30 minuten. 

Vulling maken + chocolade

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. 
  • Klop de boter luchtig.
  • Voeg de poedersuiker toe en meng dit door de boter.
  • Voeg de slagroom toe en meng het tot een mooie crème. 
  • Kijk welke koekjes mooi bij elkaar passen. Maak paartje van de koekjes die precies de zelfde lengte hebben.
  • Vul de koekjes met de crème.
  • Smelt de chocolade. Ik gebruikte een mix van pure en melkchocolade. 
  • Het is het mooiste als je de chocolade ook tempereert maar dat is niet noodzakelijk. 
  • Doe de chocolade in een smal kopje. Zo kan je de bokkenpootjes gemakkelijk in de chocolade dippen. 
  • Laat de chocolade buiten de koelkast hard worden.