Mini brownies voor Pasen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze brownies in de vorm van een nestje zijn super leuk om te maken met Pasen. Je hebt dan een echte traktatie in het thema. Ze zijn super lekker en ook nog eens simpel te maken. Je zou ze ook prima samen met kinderen kunnen maken. De brownie is lekker smeuïg en de ganache heeft een lekkere chocolade-koffie smaak. Als je niet van koffie houdt, of als je dit recept ook voor kinderen maakt, kan je het koffiepoeder gewoon weglaten. Met onderstaand recept maak je 12 mini brownie's. 

Brownie maken

  • Smelt de boter en de pure chocolade. Dit kan au bain-marie of in de magnetron op ongeveer 450 Watt. Roer het, als je de magnetron gebruikt, iedere 30 sec door.
  • Klop de eieren en de suiker luchtig.  Het mengel wordt dan steeds lichter van kleur tot het crème-wit is.
  • Spatel het eiermengsel, het chocolademengsel en de bloem, het cacaopoeder en het zout door elkaar. 
  • Vul de cupcake tray met papieren vormpjes. Vul de vormpjes met het browniebeslag.
  • Bak de mini brownies in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor ongeveer 20 minuten. 
  • Als de mini brownies in de oven staan kan je alvast met de topping beginnen. Laat de brownies wel helemaal afkoelen voordat je de topping er op spuit, anders smelt deze. 

Topping maken en opbouwen

  • Meng de oploskoffie met de slagroom en verwarm dit.
  • Voeg de pure chocolade toe en laat deze helemaal smelten. 
  • Laat het mengsel afkoelen tot het een dikke, toch spuitbare massa is geworden. Dit kan in of buiten de koelkast, houd het in de gaten en roer het regelmatig door. 
  • Je topping kan ook te dik worden, dan moet je het weer opwarmen om zacht te laten worden.
  • Spuit met een gekarteld spuitmondje een cirkel over de rand van de minibrownies. Dit moet de rand van het vogelnestje voorstellen.
  • Laat de topping verder stevig worden in de koelkast.
  • Leg de eitjes in het midden van de mini brownie, en klaar is Kees!