Kletskoppen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Je kent ze vast wel, van die knapperige flinterdunne kletskoppen. Wist je dat je ze super simpel zelf kunt maken. Ik vind dat je de kleine stukjes amandel veel beter proeft, als je de kletskoppen zelf maakt. Met dit recept maak je 16 super lekkere kletskoppen.

  • Zorg dat de roomboter zacht is. Klop deze los in een kom en voeg de suiker toe. Zowel de basterdsuiker als de kristalsuiker. 
  • Als dit goed gemixt is voeg je de kaneel en het zout toe, en meng je dit er door.
  • Daarna kan je de amandelen en de bloem toevoegen en er doorheen mixen.
  • Nu heb je waarschijnlijk een kruimel deeg dat nog niet echt aan elkaar plakt. Daarom voegen we een klein beetje water toe. 
  • Rol balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. 
  • Maak 16 bolletjes van ongeveer 15 gram per stuk. 
  • Zorg voor voldoende ruimte tussen de bolletjes deeg, ze lopen namelijk enorm uit. Hierdoor wordt dat bolletje deeg dat flinterdunne koekje. Houd ongeveer 5 cm afstand tussen de koekjes. 
  • Ik gebruikte 2 bakplaten met ieder 8 koekjes erop.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius voor 7 minuten.
  • Als je koekjes toch aan elkaar vast gegroeid zijn in de oven, kan je ze als ze uit de oven komen direct lossnijden. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.