Appel-rode kool flapjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze appel-rode kool flapjes zijn geïnspireerd op een recept Lotte van Food maar dan goed. Haar versie is super gezond. Mijn versie is niet de allergezondste die er is, maar wel super lekker. Ik vond het idee van rode kool in een flapje leuk, dit geeft de vulling van je gebakje namelijk een mooie roze kleur. En een beetje extra vitamientjes kan nooit kwaad, toch? Met dit recept maak je 8 appel-rode kool flapjes.

  • Snijd de rode kool in kleine stukjes.
  • Doe de rode kool met een klein drupje water in een pan en laat dit voor ongeveer 10 minuten stoven. 
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
  • Maak de appels schoon en snijd deze in kleine stukjes en laat deze nog 5 minuten stoven met de rode kool.
  • Doe de kaneel, de suiker en de rozijnen bij de appel en rode kool. 
  • Vul het bladerdeeg met 2 el van de vulling en vouw het bladerdeeg diagonaal dicht.
  • Kluts het ei en bestrijk de flapjes hiermee. Bestrooi de flapjes eventueel nog met wat suiker voor een extra knapperige bovenkant.