Aardbeienmacarons

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze aardbeienmacarons met witte chocolade zullen bij veel mensen in de smaak vallen, zeker bij de echte zoetekauw. Ga je voor het eerst macarons maken? Lees dan alle tips en trucks in het basisrecept macarons. Met dit recept maak je ongeveer 24 macarons. 

  • Doe het amandelmeel en de poedersuiker in het molentje van de staafmixer of de keukenmachine. Meng dit zo fijn mogelijk.
  • Splits de eieren en klop het eiwit op met de mixer. Voeg gedurende het kloppen steeds een beetje van de suiker toe.
  • Voeg eventueel een kleurtje toe. Ik gebruikte een kleur op gel basis (Progel), en koos voor roze. 
  • Zorg er voor dat het eiwitschuim goed stijf is. Als je de haken van de mixer omhoog haalt, ontstaat er een mooie piek waarvan alleen het topje ombuigt. De rest van de piek blijft recht overeind staan. 
  • Voeg het amandel-poedersuiker mengsel toe en meng dit met een spatel rustig door het eiwit heen. Roer niet, dan gaat er te veel lucht verloren. Ga net zo lang door tot alles goed vermengd is.
  • Doe het beslag in een spuitzak.
  • Teken met een potlood cirkels van ongeveer 3 cm doorsnede op een vel bakpapier. 
  • Draai het bakpapier om en spuit ongeveer 48 ronde doppen op het bakpapier. Ik spoot de macarons iets kleiner dan de cirkels, ze lopen nog een klein beetje uit.
  • Tik de bakplaat een paar keer stevig op het aanrechtblad. Hierdoor kunnen grote luchtbellen ontsnappen.
  • Laat de bakplaat met bakpapier ongeveer 1 uur staan, om ze te laten drogen. De macarons zijn voldoende gedroogd wanneer je het oppervlak kan aanraken zonder dat die aan je vinger blijft plakken.
  • Bak de macarons vervolgens 15 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden Celsius. 
  • Om de vulling van de macarons te maken, moet je zorgen dat de roomboter op kamertemperatuur is. 
  • Klop de roomboter door, zodat deze lichter van kleur wordt. 
  • Mix de poedersuiker door de roomboter. 
  • Maak de aardbeien schoon een verwarm deze in een pan.
  • Maak de aardbeien fijn met de staafmixer en voeg de geleisuiker toe. Hierdoor krijg je een soort gladde aardbeienjam.
  • Roer deze jam door en het even doorkoken. 
  • Laat de aardbeienjam afkoelen. 
  • Smelt de 45 gram witte chocolade. 
  • Mix de witte chocolade en de aardbeienjam door de roomboter heen. 
  • Doe de vulling in een spuitzak. 
  • Zoek de macarons uit. Bekijk welke twee koekjes er perfect bij elkaar passen. 
  • Smelt de 15 gram witte chocolade en decoreer 1 koekje van ieder paar hiermee. Dit wordt de bovenkant
  • Spuit de vulling op het onderste koekje en dek deze af met een bovenkantje. 
  • Als de vulling nog erg zacht is kan je de koekjes even in de koekkast leggen, maar let op: op kamertemperatuur smaken ze het allerlekkerst!