Slof met perzik en blauwe bessen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat een vrolijke en lente-achtige slof is dit! De vulling is gemaakt van amandelspijs en banketbakkersroom, afgemaakt met Zwitserse room en fruit! Deze slof voldoet voor 10-12 personen. 

  • Maakt het recept banketbakkersroom. Je kunt eventueel ook pakjes kant-en-klare banketbakkersroom gebruiken.
  • Maak eventueel je eigen amandelspijs.
  • Meng 200 amandelspijs met 150 banketbakkersroom en 1 el citroensap. Zorg ervoor dat er geen klontjes amandelspijs in het mengsel zitten. Zet dit opzij.
  • Laat de rest van de banketbakkersroom afkoelen, afgedekt met plasticfolie. Hierdoor krijg komt er geen vel op de banketbakkersroom. Zet dit opzij.
  • Maak het deeg van de sloffenbodem. Klopt de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig. 
  • Voeg het ei en de citroenrasp toe. Mix dit door. 
  • Als het ei is opgenomen kan je het zelfrijzend bakmeel en het zout toevoegen.
  • Als het deeg erg plakkerig is kan je het even in de koelkast leggen. Dit is niet perse nodig.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte. 
  • Zet je sloffen vorm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ik gebruikte een verstelbare vorm van 11,5 cm breedte, ingesteld op 30 cm lengte. 
  • Bekleed de bodem met het deeg. Vorm met overgebleven deeg een randje. Duw het randje op de bodem.
  • Pak het mengsel van spijs en banketbakkersroom erbij. Verspreid deze vulling op het deeg. Houd 1 cm vrij vanaf de rand. 
  • Bak de sloffenbodem in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius, voor 17 minuten. 
  • Laat de sloffenbodem afkoelen. 
  • Op de Zwitserse room te maken kop de 250 gram van de afgekoelde banketbakkersroom kort los. 
  • Klop de slagroom stijf. Meng de slagroom met de banketbakkersroom. Doe dit in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. 
  • Verdeel de overgebleven banketbakkersroom over de slof.
  • Spuit de Zwitserse room over de slof met banketbakkersroom. 
  • Giet de sap van de perziken en snijd deze in kleine stukjes. 
  • Verdeel de stukjes perzik en de blauwe bessen over de Zwitserse room.