Slof met perzik en blauwe bessen
Wat een vrolijke en lente-achtige slof is dit! De vulling is gemaakt van amandelspijs en banketbakkersroom, afgemaakt met Zwitserse room en fruit! Deze slof voldoet voor 10-12 personen.
- Maakt het recept banketbakkersroom. Je kunt eventueel ook pakjes kant-en-klare banketbakkersroom gebruiken.
- Maak eventueel je eigen amandelspijs.
- Meng 200 amandelspijs met 150 banketbakkersroom en 1 el citroensap. Zorg ervoor dat er geen klontjes amandelspijs in het mengsel zitten. Zet dit opzij.
- Laat de rest van de banketbakkersroom afkoelen, afgedekt met plasticfolie. Hierdoor krijg komt er geen vel op de banketbakkersroom. Zet dit opzij.
- Maak het deeg van de sloffenbodem. Klopt de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig.
- Voeg het ei en de citroenrasp toe. Mix dit door.
- Als het ei is opgenomen kan je het zelfrijzend bakmeel en het zout toevoegen.
- Als het deeg erg plakkerig is kan je het even in de koelkast leggen. Dit is niet perse nodig.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
- Zet je sloffen vorm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ik gebruikte een verstelbare vorm van 11,5 cm breedte, ingesteld op 30 cm lengte.
- Bekleed de bodem met het deeg. Vorm met overgebleven deeg een randje. Duw het randje op de bodem.
- Pak het mengsel van spijs en banketbakkersroom erbij. Verspreid deze vulling op het deeg. Houd 1 cm vrij vanaf de rand.
- Bak de sloffenbodem in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius, voor 17 minuten.
- Laat de sloffenbodem afkoelen.
- Om de Zwitserse room te maken klop de 250 gram van de afgekoelde banketbakkersroom kort los.
- Klop de slagroom stijf. Meng de slagroom met de banketbakkersroom. Doe dit in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Verdeel de overgebleven banketbakkersroom over de slof.
- Spuit de Zwitserse room over de slof met banketbakkersroom.
- Giet de sap van de perziken en snijd deze in kleine stukjes.
- Verdeel de stukjes perzik en de blauwe bessen over de Zwitserse room.
Reactie plaatsen
Reacties