Appeltaart

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Appeltaart met slagroom. De knapperige korst, de zure appel, de kruidige kaneel en de zoete rozijntjes, heerlijk! Wanneer ik zelf ergens een kopje koffie ga drinken, en daar iets lekker bij uitzoek, valt de keuze ook nog geregeld op een stukje appeltaart. Het liefst met een dot luchtige, zoete slagroom. Onderstaand recept is de appeltaart zoals ik die het liefst eet: zelfgebakken! Uit deze taart snijd je ongeveer 8-10 stukjes. 

  • Snijd de boter in blokjes en voeg deze, samen met alle andere ingrediënten voor het deeg, toe aan een kom. 
  • Snijd met 2 messen de blokjes boter in nog kleinere stukjes.
  • Kneed het deeg door. Kneed nog even door als het deeg een bal heeft gevormd. Zo wordt je deeg mooi soepel en breekt het minder snel.
  • Laat het deeg 20 minuten rusten in de koelkast. 
  • Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en bekleed de bodem eventueel met bakpapier. 
  •  Bekleed de vorm. Gebruik ongeveer 2/5 deel voor de bodem 2/5 deel voor de rand.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. 
  • Snijd de appel in stukjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm. 
  • Doe de citroen over de appel om bruin worden te verminderen. 
  • Was en droog de rozijnen en voeg deze toe aan de appels. Voeg ook de suiker en kaneel toe. 
  • Ik voegde ook 2 el gezeefd custardpoeder toe. Dit bindt vocht dat tijdens het bakken vrij- komt. Hierdoor is de kans het grootste dat je bodem goed gaar wordt en lekker knapperig is, maar dit is geen must, je kunt het gewoon weg laten. 
  • Vul de bodem met de vulling.
  • Maak strookjes en leg deze in een ruitvorm over de vulling. Ik maakte ook een strook deeg langs de rand van de vorm. 
  • Bestrijk het deeg met ei.
  • Bak de taart op 165 graden Celsius voor 70 mintuen.