Hazelnoot en pure chocolade koeken

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze knapperige koeken hebben een vulling van pure chocolade en hazelnoten. Dat is natuurlijk een hele goede combinatie. Denk maar aan Nutella, daar vind je ook een combinatie van deze smaken. En wat ook fijn is: binnen een handomdraai staan je koeken in de oven. Met onderstaand recept maak je 16 koeken. 

  • Meng de bloem, boter, suiker en het ei tot één geheel.
  • Snijd de pure chocolade en de hazelnoten in kleine stukjes.
  • Meng de chocolade en de hazelnoten door het deeg.
  • Verdeel het geheel in 16 delen. Rol de delen in ballen en vorm er ronde schijven van door ze op de bakplaat iets plat te drukken. Maak ze ongeveer 1,5 à 2 cm dik.
  • Verdeel deze over 2 bakplaten met bakpapier. Zorg dat je genoeg ruimte tussen de koeken laat. Ze lopen nog uit tijdens het bakken. 
  • Bak de koeken op 180 graden Celsius voor ongeveer 15 minuten.

Easy combi

Het deeg van deze koeken is gelijk aan dat van mijn Cranberry en witte chocolade koeken. Hierdoor kan je dus super gemakkelijk 2 soorten koeken maken. Je hoeft alleen een andere vulling toe te voegen. Leuk voor als je visite krijgt bijvoorbeeld!