Blueberry muffins met kruimel topping
Blueberry muffins vallen toch wel onder het kopje: Amerikaanse klassiekers. Een grote zachte muffin met bosbessen. Deze muffins hebben ook een heerlijke kruimellaag, deze geeft de muffin naast de zachte binnenkant ook beetje knapperigheid. Met onderstaand recept maak je 12 muffins.
- Maak eerst de kruimeltopping. Doe dit door alle ingrediënten voor de topping samen te voegen en goed door elkaar te kneden.
- Als dit deeg niet meer bestaat uit losse bloem, maar allemaal deegkruim is geworden is het klaar. Zet dit even weg in de koekkast. We kunnen nu de muffins gaan maken.
- Mix de roomboter tot deze zacht en zalvig is. Je zult zien dat de roomboter iets witter van kleur wordt.
- Voeg de bruine suiker, de kristalsuiker en de vanillesuiker toe aan de boter en mix dit goed door.
- Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het 2de dus pas toe als het eerste helemaal is opgenomen.
- Mix vervolgens de bloem, het bakpoeder en het zout door het beslag.
- Verdun je beslag nu door de melk toe te voegen.
- Roer 120-150 gram bosbessen voorzichtig door het beslag.
- Vul een cupcake tray met 12 papieren cupcakevormpjes. Verdeel het beslag over deze 12 vormpjes.
- Verdeel de kruimeltopping over de muffins. Je mag de muffins best ruim beleggen met kruim.
- Leg tussen de kruim hier en daar nog een losse bosbes, zodat je de mooie blauwpaarse kleur terug ziet aan de bovenkant van de muffins.
- Bak de cupcakes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius.
Reactie plaatsen
Reacties