Marsepein

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Marsepein kan je gewoon zelf maken. Het is het allerlekkerste als je de marsepein na het maken een paar dagen laat rusten, maar je kunt het ook direct gebruiken. Het wordt gemaakt van amandelen en suiker. Dit wordt samen vermalen. Ik gebruik in dit recept gelijke delen:  1 deel suiker en 1 deel amandelen. Dan krijg je de meest intense amandelsmaak, dat is het lekkerst. De marsepein heeft dan een beige kleur. Je kunt meer suiker toevoegen, dan wordt de kleur van de marsepein witter, en smaak zoeter. Als je dat eenmaal gemaakt hebt kan je alle kanten op: taart bekleden, marsepein aardappeltjes maken, bonbons met marsepeinvulling, marsepein kleuren en figuurtjes maken. Hieronder vind je een paar voorbeelden. 

  • Voor het maken van marsepein is het het gemakkelijkste om een keukenmachine of molentje van de staafmixer te gebruiken. 
  • Doe de amandelen (of het amandelmeel) en de poedersuiker hierin.
  • Hank de ingrediënten zo fijn mogelijk. Maak met een vork of spatel af en toe de randen los, zodat alles goed gemengd en gehakt wordt.
  • Als de amandelen heel fijn zijn geworden, maar nog geen bal vormen kan je 1 of meerdere keren een drupje water toevoegen. Dit kan helpen om de marsepein mooi samenhangend te maken. 
  • Haal de marsepein uit de machine en kneed het nog even kort met de hand door.
  • Als de marsepein toch te vochtig is of er komt veel olie uit de amandelen, dan kan je dit compenseren door extra poedersuiker toe te voegen.

Laat het mij weten, als jij ook zelf marsepein hebt gemaakt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.