Tiramisu met bramen en witte chocolade

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Van deze tiramisu kan iedereen mee smullen! Hij bevat namelijk geen likeur of rauw ei. De zure bramen smaken lekker met de zoete witte chocolade samen. En de zachte crème met witte chocolade en mascarpone is helemaal in balans met de lange vingers erbij. Je kunt deze tiramisu ook prima een dag van te voren maken. Dit komt de smaak zelf ten goede! Met dit recept maak je voldoende voor 8 personen. 

  • Snijd de witte chocolade in kleine stukjes. Zet 100 gram weg. 
  • Verwarm de andere 100 gram chocolade au bain-marie of in de magnetron op laag vermogen. 
  • Klop de slagroom op tot deze ongeveer bijna stijf is.
  • Giet de witte chocolade bij de slagroom en klop deze er zo snel mogelijk door heen.
  • Klop de mascarpone los in een aparte kom en meng het witte chocolademengsel hierdoor. Je crème vulling met witte chocolade en mascarpone is nu klaar.
  • Nu gaan we de lagen opbouwen. Ik gebruikte een vierkante schaal van 20 bij 20 cm.
  • Haal de lange vingers door de bramenjam en leg deze op de bodem van de schaal.
  • Spuit of smeer een laag van de crème vulling over de lange vingers. 
  • Strooi 1/3 deel van de overgebleven witte chocolade over de crème vulling. 
  • Herhaal dit nog 2 keer, zodat je tiramisu bestaat uit drie lagen. 
  • Ik koos er voor om de bovenste laat crème vulling in toefjes te spuiten.
  • Beleg de bovenkant met de verse bramen en de laatste witte chocolade.