Appel-rabarber crumble

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze crumble heeft een lekker zuurtje van de rabarber. Dat smaakt super lekker in combinatie met de zoetere appel en rozijnen. Ik vind hem het beste smaken wanneer hij nog een beetje lauw-warm is, en met een bolletje kaneelijs. Met onderstaand recept maak je appel-rabarber crumble voor 4 personen.

  • Mix de ingrediënten voor de crumble samen in een kom. Kneed het door tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appel in blokjes. Ik gebruikte goudreinetten. 
  • Maak de rabarber schoon. Verwijder de draden. 
  • Snijd de stengels in stukjes van ongeveer een halve cm. 
  • Doe de appel en de rabarber in een ovenbestendige schaal. Ik gebruikte een glazen ovenschaal van 21 bij 21 cm. 
  • Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en meng alles goed door elkaar. 
  • Bedek de vulling met de crumble.
  • Bak de appel-rabarber crumble voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. 

Bakken met Nadine topcombi!

Deze appel-rabarber crumble smaakt echt goddelijk met een bolletje kaneelijs. Dat maakt de crumble helemaal af. Serveer de crumble als deze nog lauw-warm is, en schep er dan een bolletje kaneelijs bij. Genieten maar!