Scones met rozijnen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Scones zijn cakejes die je doen denken aan een chique "afternoon tea": een rijk gedecoreerd theeservies, een rustige rozentuin en een Britse, licht bewolkte hemel. Kortom: een scone is een traditioneel gebakje, dat echt thuis hoort in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.  Scones horen ook echt thuis op een high tea. Zelf vind ik scones met rozijnen het lekkerst, goed gevuld. Van zichzelf zijn scones een tikkeltje droog, maar dat hoort zo. Je moet ze namelijk wel eten met jam en clotted cream/slagroom. Dit maakt ze helemaal compleet. Met dit recept maak je 10 scones.

  • Wel de rozijnen, door ze te overgieten met een beetje kokend water. Zet dit weg.
  • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, de boter, de suiker en het zout met elkaar. 
  • Als er een soort kruimeldeeg is ontstaan meng je de melk hier door. 
  • Kneed het deeg met de hand tot één geheel.
  • Giet het water van de rozijnen en droog deze af.
  • Meng de rozijnen door het deeg heen.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.
  • Steek de scones uit het deeg. Ik gebruikte een steker van 6 cm doorsnede. 
  • Bestrijk de scones met een beetje melk.
  • Bak de scones voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius.