Schuimpjes voor Pasen

Wat zijn deze schuimpjes schatjes, hè? En jij kan ze gemakkelijk zelf maken. Met Pasen geniet je dan van samen met je vrienden of familie. Hieronder lees je dat zelf doet!.

  • Splits het ei. 
  • Doe het eiwit in een vetvrije kom. 
  • Klop het eiwit luchtig. Voeg de suiker toe wanneer het eiwit stijf begint te worden.
  • Het eiwit is goed wanneer de suiker is opgelost en wanneer je de kom kunt omkeren zonder dat er eiwit uitvalt. 
  • Verdeel het eiwit in 2 delen, de ene voor de haasjes en de andere voor de worteltjes. Laat een deel wit, kleur een deel oranje, kleur 2 kleine delen groen en licht roze. 
  • Doe het ongekleurde eiwit in een spuitzak. Knip het puntje van een wegwerpspuitzak, of gebruik een spuitzak met een smalle spuitmond.
  • Spuit de oortjes en vervolgens het hoofdje van van het haasje op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak met een satéprikker en het roze eiwit de haasjes af met een schattig neusje en oortjes.
  • Spuit de wortels, en maak het groen met een spuitzak met een kleinere opening.
  • Droog de haasjes en wortels  voor ongeveer 75 minuten in een voorverwarmde oven op 90 graden Celsius. 
  • Laat de schuimpjes afkoelen in een openstaande oven. 
  • Als de haasjes afgekoeld zijn kan je met een stift met eetbare inkt de gezichtjes erop tekenen. Als je niet zo'n stift hebt kan je dit ook met pure chocolade doen.