Sinterklaas rocky road

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Rocky road is echt Amerikaans. Een reep met melkchocolade en marshmallows, waar vaak ook noten en biscuitjes aan worden toegevoegd. Je kunt er super veel mee variëren. Je zou de smaken terug kunnen laten komen in een brownie, een taart of bijvoorbeeld ijs. In dit recept variëren we met de inhoud van een rocky road reep. Ik koos ervoor om er één in het sinterklaas thema te maken. En zelfs dan is er nog super veel variatie mogelijk. Kies dus vooral voor jouw favoriete snoepgoed en voeg dat toe aan je eigen sinterklaas rocky road. Met dit recept maak je ongeveer 20 blokjes sinterklaas rocky road.

  • Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron (laag vermogen). 
  • Voeg de roomboter en de honing toe. Verwarm de chocolade met roomboter eventueel nog een beetje als de roomboter niet geheel smelt. 
  • Voeg het snoepgoed toe en meng dit door de chocolade. Ik koos voor kruidnoten, chocoladekruidnoten, tumtum en stukjes chocoladeletter. 
  • Bekleed een vorm met bakpapier en doe de vulling hierin. Ik gebruikte een vorm van 18 x 28 cm.
  • Versier de bovenkant van je rocky road met overgebleven snoepgoed.
  • Zet je sinterklaas rocky road voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. 
  • Snijd hem vervolgens in stukken van ongeveer 4 x 4 cm.