Bounty truffels

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze zelfgemaakte bounty truffels zijn de elegantere versie van een supermarkt  bounty uit zo'n blauw wit plastic verpakking. Het zijn mooie ronde truffels, de perfecte grootte voor bij een kopje thee of koffie. En wat helemaal top is: je kan trots vertellen dat je ze zelf hebt gemaakt. Veel plezier!

  • Smelt het kokosvet en meng dit met de geraspte kokos, de gecondenseerde melk, de melk en het vanille extract.
  • Maak hier gelijke balletjes van. Ik maakte balletjes van ongeveer 12 gram per stuk. 
  • Leg de balletjes op een bord en zet deze voor minimaal 20 minuten in de vriezen. 
  • Smelt de pure chocolade en tempereer deze eventueel. 
  • Haal de kokosballetjes met een satéprikker door de pure chocolade en zet ze op een bakpapiertje. 
  • Bestrooi ze eventueel met een beetje overgebleven geraspte kokos. Laat de chocolade stollen.

Ingrediënten

20 gram kokosvet 

150 gram geraspte kokos

100 gram gecondenseerde melk

2 el (volle) melk

2 vanille extract

250 gram pure chocolade