Speculaascake

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Speculaas is echte winters, het is lekker warm en kruidig is. Maar ik lust deze cake altijd wel. Met zowel eieren als zelfrijzend bakmeel is de cake super luchtig en zacht. En hij is erg gemakkelijk, een kwestie van mixen en in de oven schuiven. Veel bakplezier!

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
  • Mix de roomboter en basterdsuiker door met een elektrische mixer.
  • Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. 
  • Voeg het zelfrijzende bakmeel toe, samen met het zout, de kaneel en de koek- & speculaaskruiden. 
  • Verdeel het beslag over een ingevette cakevorm.
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven, voor 60 minuten op 165 graden Celsius.

Tip!

Met zowel eieren als zelfrijzend bakmeel is de cake super luchtig en zacht. Ben jij meer fan van een stevige cake? Vervang dan (een deel) van het zelfrijzend bakmeel door bloem.

Ingrediënten

250 gram roomboter

250 gram lichte basterdsuiker

5 eieren

250 gram zelfrijzend bakmeel

snufje zout

0,5 el kaneel

1 el koek- & speculaaskruiden