Kokos cake bars
Deze kokos cake bars zij licht en zacht. Heerlijk voor bij de thee bijvoorbeeld. De kokos geeft de cake een tropische hint. Wat fijn is, is dat dit recept erg gemakkelijk zelf te maken is.
- Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is.
- Klop de roomboter samen met de suiker luchtig.
- Klop één voor één de eieren door de boter. Voeg het volgende ei dus pas toe als het vorige helemaal in het beslag is opgenomen.
- Voeg het zout, het zelfrijzend bakmeel en 80 gram geraspte kokos toe. Bewaar de overige 20 gram kokos om later toe te voegen.
- Vet de bakvorm in en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Ik gebruikte een rechthoekige brownie vorm van 18 x 28 cm.
- Bak de kokoscake voor 25 minuten op 180 graden Celcius.
- Laat de kokoscake afkoelen.
- Verwarm 1 el abrikozenjam met 1 el water, verwarm dit.
- Breng met een kwast een dun laagje abrikozenjam aan op de bovenkant van de cake.
- Verdeel de overgebleven kokos over het laagje jam.
- Snijd de cake in mooie repen van ongeveer 4 x 9 cm.
Reactie plaatsen
Reacties