Pruimentaart

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze pruimentaart is echt niet moeilijk om te maken. Ik wilde wel wat meer uitdaging en koos ervoor om het bladerdeeg van deze taart zelf te maken. Dat kan jij ook doen, maar natuurlijk kan je deze taart ook gewoon maken met bladerdeeg uit de winkel. Deze pruimentaart moet je bakken en daarna direct serveren. Dan is het bladerdeeg namelijk super knapperig en misschien zelfs nog wel een beetje warm. Doe er een lekkere dot slagroom bij en smullen maar! Met dit recept maak je ongeveer 8 porties. 

  • Ga je je eigen bladerdeeg maken? Doe dit dan eerst. Hier lees je hoe dit moet.
  • Snijd de pruimen in kwarten en verwijder de pit. 
  • Vet je vorm in en bekleed deze met bladerdeeg. 
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Dit voorkomt dat de bodem veel omhoog komt.
  • Meng de kaneel met de suiker en strooi dit over het bladerdeeg. 
  • Vul de vorm met de pruimen. Begin met de buitenste cirkel pruimen. Leg alle pruimen met de schil tegen het bladerdeeg aan. Hierdoor lijkt de vulling van de taart straks een beetje op een bloem. 
  • Bak de taart voor ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden Celsius. 
  • Meng 1 el abrikozenjam met 1 el water. Maak het kort warm in de magnetron zodat het goed mengt. Bestrijk met een kwastje de pruimen en de rand van het bladerdeeg met de jam. 
  • Serveer de taart vers met een lekkere dot slagroom!