Kerstkransjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat is er nou leuker dan met kerst je eigen gebakken kerstkransjes in de boom hangen? In het onderstaande recept leg ik je uit hoe je zelf klassieke kerstkransjes met amandelschaafsel kunt maken. Het is helemaal niet moeilijk. Met dit recept maak je ongeveer 24 kransjes, afhankelijk van de grootte en dikte van de kransjes.

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
  • Kluts het ei.
  • Doe ruim de helft van het ei in een kom, samen met de zachte roomboter, de bloem, het zout, de suiker en de citroenrasp.
  • Bewaar het overgebleven ei om de koekjes straks mee te bestrijken. 
  • Meng alle ingrediënten in de kom tot een mooi samenhangend deeg. 
  • Leg het deeg in de koelkast en laat het hier minimaal 30 minuten rusten. 
  • Rol het deeg vervolgens uit. Gebruik eventueel een beetje bloem zodat het deeg minder aan de ondergrond plakt. 
  • Ik rolde mijn deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dikte.
  • Steek de kransjes uit en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Ik gebruikte een uitsteker van 5,5 cm doorsnede met een gerafelde rand voor de buitenkant en een gladde ronde uitsteker van 1,5 cm doorsnede voor het midden.
  • Gebruik het overgebleven deeg door het bij elkaar te kneden en opnieuw uit te rollen.
  • Bestrijk de kransjes met ei en decoreer ze vervolgens met wat geschaafde amandel. Houd je niet van amandelen? Je kunt de kransjes ook naturel laten, ik deed op deze naturel kransjes ook geen ei.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius voor 15 minuten of tot goudbruin.
  • Haal een mooi lint door je kransjes en hang ze in de kerstboom... of eet ze lekker op!