Gnocchi uit de oven
Door de vorm en de textuur van gnocchi zou je bijna vergeten dat het een product van aardappel is. Deze keer heb ik de gnocchi verwerkt in een ovenschotel met spekjes en paddenstoelen. Het onderstaande recept is voor 4 personen.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de spekjes uit en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje.
- Bak de gesneden ui en knoflook in de zelfde pan. Als dit uien glazig worden, voeg dan de champignons en de shiitake toe.
- Bak de paddenstoelen gaar en voeg 2 afgestreken eetlepels bloem toe. Bak deze een paar minuten mee.
- Voeg de room toe en laat het binden met de bloem. Voeg ook peper toe, naar eigen smaak.
- Snijd de cherrytomaatjes door de helft en snijd de peterselie fijn. Bewaar eventueel wat peterselie ter decoratie.
- Voeg alle ingrediënten samen in een ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas bovenop.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor ongeveer 20 minuten.